Frasse & Mats

FRASSE OCH MATS – THE REUNION!
Vintern 20/21! Stay tuned!

Sedan hösten 2012 arbetar skådespelarna Py Huss-Wallin och Ester Uddén med karaktärerna Frasse och Mats, ett utforskande av maskulint och feminint gestaltat genom humor och satir.
Grabbduon föddes ur föreställnings-projektet Satans Strindberg på Dramaten, men har sedan dess setts på youtube, Turteatern och på långväga resa i Los Angeles.
De har vänsterprasslat på scener i Malmö, Stockholm, Västerås och kommer gärna och hälsar på där du vill ha dem!
I arbetet med karaktärerna har vi haft som mål att undersöka vad som händer med könsrollerna när man gestaltar ett annat kön än sitt eget. Vi har arbetat med att synliggöra sexistiska och rasistiska strukturer i samhället med hjälp av en en humoristisk ton.

Webbserie:

5e november 2014 släpptes det första avsnittet av mokumentärserien ”Frasse & Mats – en studie i manlig vänskap”. Serien spelades in i Stockholm sommaren 2014 och vi får följa de sköna snubbarna Frasse ”The Word” Björk och Mats Olsson i deras jakt på brudar. En jakt som går via dyra bilar, sunkiga pubar, krokilektioner och biljardhallar.
“Frasse & Mats – en studie i manlig vänskap” är gjord för webben, med korta avsnitt på 10 minuter, och med ett formspråk som influerats av såväl Svenska Hollywoodfruar som scenkonst. Serien är producerad av Matilda Nyberg och filmad/klippt av Vanessa Caris Zamora. Du hittar hela serien på youtube.

Krogshow:

Den 13 april 2015 hade grabbarnas talk-show premiär på Turteatern i Kärrtorp. Föreställningen ”Frasse och Mats – The real Mens show” produceras i samarbete mellan Turteatern och Ruby Rose.  Föreställningen arbetades fram av Py Huss-Wallin, Ester Uddén och Nils Poletti. Läs mer! 

Julkalender i Los Angeles

En dag i Los Angeles som utmynnade i en julkalender i 17 delar på youtube.
”Frasse & Mats goes to America to make their own Christmas calendar, where they show how to celebrate a real Swedish christmas. It doesn’t really go as planned though…”