JULIETTE 2011

 

Juliette, den unga flickan på klosterinternat som upptäcker och lär sig bejaka sin sexualitet, hur mörk, morbid och blodtörstig den än visar sig vara.

Efter hennes föräldrars död hamnar hon på gatan, fast besluten att bli en vinnare tar hon sig in bland eliten och makthavarna. Eggad av deras makt och hunger för absolut tillfredställelse spelar hon med i deras våldsamma spel. I en värld av bedragare och bedragna finns bara ett val.

Av: Markis de Sade  Översättare: Hans Johansson  Regi & dramatisering: Nils Poletti Medverkande: Mia Benson, Erik Holmström, Lucas Krüger, Asta August, Matilda Nyberg, Albin Werle, Marta Andersson-Larson, Nils Granberg, David Sigfridsson, Py Huss-Wallin, Jonas Nilsson, Mika Oijens Scenografi och ljus: Markus Granqvist Kostym: Lena Lindgren/Jonna Bergelin (assistent) Mask: Agnes Kenttä Regiassistent: Olle Jernberg Ljuddesign/arrangemang: Janne Tavares/Daniel Vegerfors Teknik: Daniel Vegerfors

Spelades på Turteatern hösten 2011.

”här finns ett utmejslande av typer som i många fall slår an en alldeles perfekt ton, som i de fyra oemotståndligt karismatiska versionerna av Juliette själv”
– Afonbladet

”Juliette kan ses som en kvinnlig Don Juan, en hänsynslös förförare som tar saken i egna händer – eller ett offer. Både feminister och antifeminister har märkligt nog gjort henne till sin” … ”Rollen som Juliette delas mellan fyra skådespelare vilket ger rörelse och dynamik i föreställningen och där alla imponerar stort.”
– SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s