VIGSELN 2008

 

Recention SvD

VIGSELN av Witold Gombrowicz
Turteatern
Regi: Nils Poletti
lördag 18 oktober – fredag 28 november 2008

Vigseln är en mastodontpjäs som förbryllar och utmanar, ett vansinnigt skarpt och hänsynslöst drama fyllt av humor och svärta. Gombrowicz har i denna pjäs använt krigets kaos som estetisk referensram och ett futuristiskt slagfält som spelplats.

Efter den framgångsrika premiären i Rita Gombrowiczs närvaro fick föreställningen väldigt mycket uppmärksamhet:

”Det är en maffig ceremoni Nils Poletti förrättar på Turteatern.”
”Och nog finns det lik här, men döda är de inte. Helt mardrömslogiskt är det knyckiga zombies som befolkar scenen när soldaten (Mia Benson regerar i sin roll!) kommer hem efter kriget till föräldrarna (Hannes Meidal briljerar med sin inre gubbe) och den före detta fästmön (skamlösa zombieprinsessan Py Huss Wallin). Där han hamnar i den outgrundliga intrig av bröllopsbestyr, relationstrassel, moralfrågor, maktkamp och språkfilosofi som till slut gör honom till dödsgalen diktator.”
Nummer.se

”En själv- och stilsäker ensemble levererar en helgjuten helafton.”
Kulturnyheterna, SVT

”Vigseln på Turteatern i Kärrtorp är helt överväldigande bra.”
”Scenen ser ut som ett slagfält men föreställer ett värdshus. Om något över huvud taget föreställer något. I så fall föreställer Py Huss Wallin en oskuldsfull fästmö som ser ut som en medfaren hora. Eller tvärtom. Något är definitivt ruttet i Polen.

SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s