DET BLÅSER PÅ MÅNEN våren 2012

Bild

DET BLÅSER PÅ MÅNEN av Eric Linklater
Regi Johanna Huss
Enskedespelet

”När det blåser på månen, får man tänka mycket noga på hur man uppför sig. För om det är en ond vind och man uppför sig illa, blåser den rakt in i hjärtat, och sedan uppför man sig illa en lång tid framåt.’’

Det blåser på månen från 1944 är en riktig barnboksklassiker som nu får nytt liv då Enskedespelets månghövdade ensemble sätter tänderna i den. Det blir ett svindlande musikaliskt och dansant äventyr för hela familjen som bjuder på både skratt och allvar.

Då Major Rytter måste åka till det farliga landet Bombardiet försöker hans döttrar Dina och Dorinda vara extra snälla och hjälpsamma. Men allt blir bara fel. Hur mycket de än försöker vara snälla tolkas allt de gör som bus och djävulskap av de vuxna och tillslut verkar enda utvägen vara att bli “stygga” på riktigt! Plötsligt befinner sig systrarna på ett svindlande äventyr där de förvandlas till kängrur, löser mysterier och stiftar bekantskap med rovdjur. När det visar sig att major Rytter råkat illa ut i Bombardiet bestämmer sig Dina och Dorinda för att rädda honom. Det handlar om mod, frihet och rätten att få vara den man är.

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Kollektiv insats lyser av spelglädje”…Visst urskiljer man en del vassa och proffsiga insatser i några av de bärande rollerna, men som helhet manifesterar Enskedespelet kollektivets styrka och spelglädjens obetvingliga kraft.”
-SvD

”Det blåser på månen” är med sitt stora och knasiga persongalleri som gjord för att spelas så som nu sker i Margaretaparken söder om Söder; i Enskedespelet samlas proffs och amatörer, barn och vuxna till myllrande och folklig teater under fast ledning av regissören Johanna Huss.”
-DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s