FRASSE OCH MATS 2014

Ferrari-beskurenKaraktärerna Frasse och Mats skapades hösten 2012 av skådespelarna Py Huss-Wallin och Ester Uddén. De föddes ur arbetet med projektet Satans Strindberg på Dramaten, men har sedan dess setts på youtube, Turteatern och på långväga resa i Los Angeles.
De har vänsterprasslat på scener i Malmö, Stockholm, Västerås och USA och kommer gärna och hälsar på där du vill ha dem!

I arbetet med karaktärerna har vi haft som mål att undersöka vad som händer med könsrollerna när man gestaltar ett annat kön än sitt eget. Vi har arbetat med att synliggöra sexistiska och rasistiska strukturer i samhället med hjälp av en en humoristisk ton.

Webbserie:
5e november 2014 släpptes det första avsnittet av mokumentärserien ”Frasse & Mats – en studie i manlig vänskap”.
Serien spelades in i Stockholm sommaren 2014 och vi får följa de sköna snubbarna Frasse ”The Word” Björk och Mats Olsson i deras jakt på brudar. En jakt som går via dyra bilar, sunkiga pubar, krokilektioner och biljardhallar.
“Frasse & Mats – en studie i manlig vänskap” är gjord för webben, med korta avsnitt på 10 minuter, och med ett formspråk som influerats av såväl Svenska Hollywoodfruar som scenkonst.
Serien är producerad av Matilda Nyberg och filmad/klippt av Vanessa Caris Zamora.
Du hittar hela serien på youtube.

Krogshow:
Den 13 april 2015 hade grabbarnas talk-show premiär på Turteatern i Kärrtorp. Föreställningen ”Frasse och Mats – The real Mens show” produceras i samarbete mellan Turteatern och Ruby Rose.  Föreställningen arbetades fram av Py Huss-Wallin, Ester Uddén och Nils Poletti. Läs mer! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s