DEN SVENSKA APANS 100 RÖDA DRÖMMAR hösten 2013

pirr

DEN SVENSKA APANS 100 RÖDA DRÖMMAR
Spelades på Turteatern hösten 2013 samt uttagen till scenkonstbiennalen i Malmö 2015

I höstens stora produktion tar Turteatern sig an serietecknaren och författaren Joakim Pirinens värld. ”Den svenska apans 100 röda drömmar” är ett kollageverk baserat på Pirinens två kända novellsamlingar – ”Den svenska apan” och ”100 noveller av Joakim Pirinen” samt den allra senaste ”Den röda drömmen” som kommer ut i höst, lagom till premiären den 9 november.

Produktionsgruppen ämnar bada nakna i Pirinens samhällskritiska, satiriska, absurda, poetiska, barnsliga, existentiella, politiska, roliga och dråpliga författarskap för att skapa ett Pirinenuniversum fylld med livets alla dumheter i en kavalkad av fysiska extremer och poetiska bilder.

Text: fritt efter Joakim Pirinen
Regi och bearbetning: Nils Poletti
Kostymtecknare: Lena Lindgren
Ljusdesign/scenografi: Markus Granqvist
Medverkande: Marie Ahl, Rebecka Westholm, Py Huss-Wallin, Sandra Redlaff, Emil Brulin och Marcus Vögeli.

Läs mer på: www.turteatern.se

”Den svenska apan drömmer på Turteatern – resultatet är en totalt genomförd, helt makalös egenuppsättning som inte väjer för något” … ”Ensemblen består av erfarna aktörer som Marie Ahl från ”gamla” Turteatern,
Py Huss-Wallin som nog är en inkarnation av Poletti, dödsförakt kombinerat med scenisk styrka.

– SvD

”Att sätta ord på Turteaterns djupdykning ner i Joakim Pirinens novellsamlingar är långt ifrån lätt, för Den svenska apans 100 röda drömmar är en smått hejdlös föreställning. Som det brukar, när Nils Poletti håller i rodret, får publiken möta crazy humor och bångstyrig lekfullhet. Vilket också rimmar rätt väl med Pirinens texter, som rör sig i fältet mellan det absurda och det vardagsrealistiska och gärna leker med olika genrer.” … ”sägs det att någon är 2.70 lång så gör en magnifik, minst sagt högväxt uppenbarelse (Py Huss-Wallin) bombastisk entré i fonden. Ensemblen går in i det hela med hull och hår och även de tre praktikanterna från Teaterhögskolan i Malmö övertygar. Som Marcus Vögeli, med sin säkra tonträff och fina publikkontakt. Marie Ahl och Py Huss-Wallin sticker också ut.
– Birgitta Haglund, Nummer

emil-225x300 marcus-225x300py-225x300 rebacca-225x300 sandra-225x300

 

marie-225x300 uJp_gB7XFQAxQS4atr0UAYomKvYiKAYeRK5OQFyZD0I

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s