MIN HÄST HÖSTEN 2020

Py Huss-Wallin regisserar en historia om unga hjältar som rider och hittar sina egna stigar, premiär på lilla scenen Nya China på Örebro Teater den 26 november.

– Vi kommer ge publiken en omslutande, fysisk och färgsprakande föreställning som utspelar sig mitt i stallet där hästarna bor. Här blir det hästskötsel, hopptävling och discodans, ni kommer få möta hästar, ryttare, cowboys och vogedansare. All matning av djuren är dock strängt förbjuden, säger Py Huss–Wallin, dramatiker och regissör.

De nafsar, de bits, de stampar och de fnyser. De är vilda, de är tama, de galopperar och dominerar. Om dagarna vårdar de ömt sin spilta, om nätterna rider de i sporrsträck genom skogar och dalar. En fysisk och äventyrlig föreställning om hästar, identitet och om att våga. Om hästvarelser som samhället genom århundraden velat tygla och kontrollera men som inte bara finner sig i att vara söta lättledda ponnies. Ett hästväsen som vägrar gå i raka militärled utan dansar nu vilt med skimrande hästsvans. Med lek, humor och på blodigt allvar ger Örebro Teater en historia om unga hjältar som rider och hittar sina egna stigar.

Min häst är regisserad av Py Huss-Wallin som regisserat en mängd uppmärksammade föreställningar på bland annat Turteatern och Dramaten. Hon utsågs till årets ”genombrottare” 2016 av Tidningen Vi och tilldelades 2016 Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Py Huss-Wallin sätter avtryck inom Stockholms teaterliv med rolltolkningar som synliggör och frilägger sidor av maskulinitet och femininitet. Fräckt, friskt och med ständigt utmanande blick utvecklar hon scenkonstens alla skrymslen och vrån.”

Vad: Min häst, en familjeföreställning från 6 år och uppåt
När: Premiär 26 november 2020. Ny spelperiod hösten 2021.
Var: Nya China, Örebro Teater

PRODUKTIONSUPPGIFTER
Idé och regi: Py Huss-Wallin
Skapad av: Malin Berg, Katarina Krogh, Hanna Lekander, Angelika Radvolt och Py Huss-Wallin
Scenografi och ljusdesign: Ann-Marie Fritiofsson
Kostymdesign: Jonna Bergelin
Mask- och perukdesign: Jonna Bergelin och Linda Nieminen
Ljuddesign: Dijle Neva Yigitbas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s