MIN HÄST HÖSTEN 2020

En frustande omfamning från stallets fristad.

Här samsas morotsjägare, ardennerhästar, vilda ston och cowgirls, här råder lekens lagar och ingenting är omöjligt! Genom fyra vilda hästtjejer tar vi oss an människans stora kärlek till hästen. Det blir hästskötsel, hopptävling, bajsmedley och rafflande sammandrabbningar.

En omslutande, fysisk och färgsprakande föreställning om det unika samspelet mellan häst och människa och dess avtryck i populärkulturen. Med lek, humor och med stor frihetstörstan ger Örebro Teater en föreställning med mycket hopp och hoppglädje!

Min häst är regisserad av Py Huss-Wallin som regisserat en mängd uppmärksammade föreställningar på bland annat Turteatern och Dramaten. Hon utsågs till årets ”genombrottare” 2016 av Tidningen Vi och tilldelades 2016 Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Py Huss-Wallin sätter avtryck inom Stockholms teaterliv med rolltolkningar som synliggör och frilägger sidor av maskulinitet och femininitet. Fräckt, friskt och med ständigt utmanande blick utvecklar hon scenkonstens alla skrymslen och vrån.”

Vad: Min häst, en familjeföreställning från 6 år och uppåt
När: Premiär 26 november 2020. Ny spelperiod våren och hösten 2021.
Var: Nya China, Örebro Teater

PRODUKTIONSUPPGIFTER
Idé och regi: Py Huss-Wallin
Skapad av: Malin Berg, Katarina Krogh, Hanna Lekander, Angelika Radvolt och Py Huss-Wallin
Scenografi och ljusdesign: Ann-Marie Fritiofsson
Kostymdesign: Jonna Bergelin
Mask- och perukdesign: Jonna Bergelin och Linda Nieminen
Ljuddesign: Dijle Neva Yigitbas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s