RÖDE ORM HÖST 2020

Ett gäng sjövilda bibliotekarier och ett episkt vikingaäventyr intar Dramatens stora scen.

Det är fredagkväll i biblioteket och bibliotekarierna har sin traditionsenliga högläsning för varandra. Någon har valt Röde Orm, Frans G. Bengtssons älskade vikingasaga. De läser. Lever sig in i berättelsen. Beväpnar sig till tänderna. Snart är biblioteket ett böljande hav, ett fort, ett blodigt slagfält. Alla dör. Flera gånger om.

Den storslagna berättelsen om vikingen Röde Orm är en av den svenska litteraturens verkliga klassiker. Nu kommer den till Dramatens stora scen för första gången, i dramatisering och regi av Alexander Mørk-Eidem. Uppsättningen blir en hyllning till fantasin, berättarglädjen, den kärva humorn och lyckan i att få vara viking en liten, liten stund.

Röde Orm är en äventyrsberättelse i två delar av den svenske författaren Frans G. Bengtsson. Första delen, Sjöfarare i västerled, som den här uppsättningen baseras på, kom 1941. Den andra delen, Hemma och i österled, gavs ut 1945. Röde Orm har flera gånger hamnat högt på listor över århundradets mest älskade svenska romaner.

Dramatisering och regi – Alexander Mørk-Eidem
Regiassistent – Py Huss-Wallin
Scenografi – Erlend Birkeland
Kostym – Jenny Ljungberg
Peruk och mask – Lena Strandmark
Ljus – Ellen Ruge
På scen: Emma Broomé, Andreas T Olsson, Lennart Jähkel, Karin Franz Körlof, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Gerhad Hoberstorfer

Premiär 4e oktober 2020
Läs mer på Dramatens hemsida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s