I’M SAVING MY FLOWER 4 U GOATBOY november 2012

 

Vi genomlever Strindbergs Infernokris utifrån hans böcker Inferno, Legender och Ensam, samt En blå bok med musikalisk tortyr av Jesaiah.

I rollerna Pierre Wilkner, Kicki Bramberg, Sanna Sundqvist, Py Huss-Wallin, Ester Uddén, Hampus Hallberg

Regi Nils Poletti
Scenografi och ljus Markus Granqvist
Kostym Lena Lindgren
Peruk och Mask Barbro Forsgårdh

Premiär 9 november

”En nära dödsmetal-upplevelse och dödsångest-Strindberg. Uppstyrt av Polettis spretiga Berlinregi fungerar det bra. Men äckelmagade ska undvika att se den”  ”I spritdimmorna möter han sin kvinnoskräck gestaltad av Jesaiha iklädda röda aftonklänningar, samt som succubis – kvinnliga demoner i syfte att förföra – som i Polettis fantasi intar formen av ett siamesiskt tvillingpar, utlevande gestaltade av Py Huss Wallin och Sanna Sundqvist.”
– SvD

”Frieda Uhl och hennes dotter med Strindberg dyker upp som hydran Succubus: den gröna elastiska klänningen rymmer ett tvehövdat häxvidunder (gräsliga och samspelta Sanna Sundqvist och Py Huss-Wallin). Ester Uddéns sotare klättrar på väggarna. En orgie utbryter. Kicki Bramberg kommer in och uttalar med sonor stämma några ödesmättade rader. Jag förstår ingenting.”
– DN

”Om Strindbergs vålnad hade råkat sticka ner sin lejonman i Lejonkulan på Dramaten skulle han trott sig ha hamnat i helvetets nedersta krets. Plötsligt skulle hans inferno på Hotel Orfila i Paris ha tett sig som en ljum och stillsam sommarkväll på en skärgårdsbrygga.”
– Expressen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s