REFLEKTIONER KRING KVINNAN OCH NATURALISMEN – ETT SAMTAL september 2012

Bild

Den 13 september är det dags för den första av höstens fyra premiärer i projektet Satans Strindberg, med Nils Poletti som regissör. Reflektioner kring naturalismen och kvinnan – ett samtal är en föreställning om Strindbergs teatersyn, förenat med reflektioner om kvinnan, jämställdhet, partnerskap och om att skaffa barn.

– I Satans och Strindbergs namn börjar vi hösten med att bjuda in “Jämställdisterna” till Lejonkulan för att äntligen få höra deras åsikter om samhället, Strindberg och det rådande matriarkatet! säger Nils Poletti.

– Är du trött på eller kränkt av dessa massproducerade feministtolkningarna av Strindbergs verk? Då rekommenderas ett besök på Dramaten! Här talar vanliga reflekterande män om hur det är, hur det var och hur det borde bli! För den sanna jämställdheten och med respekt för Strindberg.

I rollerna Pierre Wilkner, Kicki Bramberg, Sanna Sundqvist, Py Huss-Wallin, Ester Uddén, Hampus Hallberg, Emma Mehonic, Alexandra Chalupa

Regi Nils Poletti
Scenografi och ljus Markus Granqvist
Kostym Lena Lindgren
Peruk och Mask Peter Westerberg

”Oavsett om Turteatergänget lyckas göra en trojansk häst när de intar Lejonkulan eller inte, så är det en uppfriskande och respektlös pölsa de gör av Strindberg.” … ”Sjukt rolig är Kicki Bramberg som Kenneth med bred östgötsk accent och raggarskägg, liksom Py Huss-Wallin som förvandlar statistiker-Mats med dåligt ölsinne till en svensk Mr Bean av hög rang, medan Pierre Wilkners sorgsna Selma Lagerlöf står för en oväntad svärta genom att minnas en olycklig ungdomsflirt med en kvinnlig kollega.”
– SvD

”En mera urspårad paneldebatt än den som under rubriken Reflektioner kring naturalismen och kvinnan iscensätts i Lejonkulan på Dramaten är svår att föreställa sig. Publicistklubbens diskussion om Thomas Quickfallet häromkvällen kommer inte ens i närheten.”
-Expressen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s