DET RASAR – en kollektiv sorgeakt VINTER 2018

webbanner_alltrasar

”Jag åker till San Francisco för att hälsa på min bror men när jag kommer fram vill han inte träffa mig. Klockan 22:37 den 1:a augusti 2013 får jag veta att relationen upphör tills jag går i kontinuerlig terapi. ”Det är för mycket drama”, skriver han i  ett Facebook-meddelande. Jag ser det på morgonen eftersom jag inte har något internet i lägenheten utan måste gå till ett internetcafé längs med Van Ness. På hemvägen känner jag mig smutsig som gråter på en sån vacker plats som Hyde Street, men jag är 8819 kilometer hemifrån och har precis tappat riktningen i livet.”

Dramalabbet gästspelar på Orionteatern med en kollektiv sorgebearbetning, en gemensam reningsakt baserad på människors mest smärtsamma ögonblick. Föreställningen DET RASAR- en kollektiv sorgeakt är inspirerad av Sophies Calles konstprojekt Exquisite Pain. Liksom Calle, har Dramalabbet samlat in drygt 30 personliga berättelser som nu ligger till grund för manusbearbetning, fotokonst och musikskapande.

Så låt oss hänge oss åt sorgen, åt de mest plågsamma minnena. Låt oss älta de svåraste stunderna tillsammans tills det slutar göra ont. Förbered er på stora känslor och massbearbetning i grupp.

Manus: Alexandra Loonin
Regi: Katja Seijtajoki
Fotograf: José Figueroa
Ljusdesigner: Ronald Salas
Presskontakt: Katharina Lind
På scen: Py Huss-Wallin & Josephine Wistedht

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s