WHO´S AFRAID OF JENNY WILSON? HÖSTEN 2018

pl-jennywilson

Premiär den 8e november 2018 på Lilla scenen, Dramaten.

Vem är rädd för vem nu?
Vi kommer fortsätta att berätta.

Tillsammans vandrar vi rakt in i mörkret
Fylld av förväntningar, mardrömmar och fantasifoster
Vi har slutat att vara tysta nu, vi är en armé – tillsammans tar vi tillbaka natten.

Jenny Wilson är en av den skandinaviska indiescenens mest älskade artister. Sen hon inledde sin solokarriär 2005 har hon konfronterat oss med sin banbrytande musik, ständigt personlig, fylld av nerv och smärtsamma berättelser. Våren 2018 släppte Jenny Wilson skivan Exorcism skapad i sviterna efter den våldtäkt hon tidigare blivit utsatt för. Hösten 2018 går hon samman med regissören Py Huss-Wallin, tidigare uppmärksammad för uppsättningen Britney och det treåriga scenkonstprojektet Satans triologi och konstnären Hanna Kisch – stylisten som arbetat med bland andra Silvana Imam och Beatrice Eli. Tillsammans skapar dessa tre konstnärer en föreställning som förenar musik, teater och performance i sin berättelse.

Musiken i föreställningen är skapad av Jenny Wilson och framförs live på scenen tillsammans med Micke Häggström, August Zachrisson och Klabbe Hörngren.

Performance concert är ett nytt format inom Dramaten& där en artist tillsammans med en regissör skapar en föreställning med teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsertföreställning, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte.

För mer info och biljetter, klicka här!

”Jenny Wilson driver ut demoner med starka känslor”
– Johanna Paulsson, DN

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s